За нас

Лета

Траурна агенция Лета, основана през 1994 г. в североизточна България е първата частна такава в град Русе.

По-късно през 2018 г. бе създаден Tраурен комплекс МИХОВ, който има за цел да отговори на нуждите на тези, които искат да отдадат на своите близки нужната почит и да ги изпратят с уважение, любов и достойнство, каквито заслужават.

В Траурен комплекс МИХОВ , с помощта на внимателен и опитен персонал, може да се сбогувате с вашите близки в интимна обстановка, съобразно с религията и традициите, в които вярвате, все едно сте у дома.

Можете да разгледате отзиви на наши клиенти: Google Reviews 

 

Етимология

 
 
Лета (на старогръцки: λήθη, забрава) в древногръцката митология е една от петте реки в Хадес. Според митологията, след смъртта душите отивали в Хадес царството на мъртвите, а там отпивали от водите на река Лета и забравяли предишното си съществуване. Оттам, Лета става синоним на забравата и смъртта. Със същото име, в митологията, откриваме и божеството Лета. Това е често срещана корелация между обект и субект в митологичните системи. Според географията на задгробния свят, Лета протичала през равнина със същото име. Като антипод на реката Лета, древните са смятали, че съществува и река с името на една от музите, Мнемозина. Който пиел от водите ѝ си спомнял всичките си стари съществувания и придобивал огромно знание. Според Платон, преди да се преродят, душите отпивали от Лета, за да забравят животите си преди. Лета е обичан образ от поети и художници и утвърдена метафора на смъртта.